ROTO Kruna d.o.o. factory shop

Primjena Roto rašpe

Montaža alata na kutnu brusilicu vrši se stezanjem na njezinu osovinu pomoću originalne stezne ploče i matice iz brusilice, jednostavnost ugradnje i korištenja ne zahtijeva posebna stručna znanja i vještine. Roto rašpa je alat namijenjen profesionalcima i hobistima, za svaku radionicu i za “uradi sam” majstore u kućanstvu.

Rotacijom alata na brusilici u rasponu od 1500 do 11000 okretaja u minuti postiže se kinematika potrebna za rezanje materijala. Roto rašpa ima određene prednosti u odnosu na poznate alate na tržištu kao što su brusne ploče i brusni papiri (LBD). Obradom površine mekih materijala brusnom pločom ili brusnim papirom, strugotine brzo popunjavaju prostor između reznih zrna, što smanjuje učinak brušenja, povećava trenje između alata i izratka, te spaljuje površinu, što otežava daljnju obradu. nemoguće.

Kod „Roto rašpe“ čestice se odvajaju izbočinama na radnoj površini alata, koje su ujedno i rezne oštrice, a ispod svake izbočine nalazi se otvor za skidanje strugotine, što sprječava punjenje radne površine alata i omogućava kontinuirano rezanje oštrice.

S roto rašpom je moguće skinuti znatno veći volumen materijala u jedinici vremena nego što je to moguće s brusnom pločom ili brusnim papirom.

Količina odvojenih čestica ovisi o pritisku alata na obrađenu površinu i ograničena je veličinom reznih izdanaka.

 

Preporučamo korištenje ručne kutne brusilice s regulatorom broja okretaja i podešavanjem broja okretaja ovisno o vrsti materijala koji se obrađuje, što je navedeno u tablici.

Važno!

Upute za uporabu sastavni su dio proizvoda „Roto rašpa“ koje detaljno informira kupce o proizvodu, načinu primjene prizvoda te obveznim mjerama osobne zaštite na radu prilikom uporabe proizvoda. 

hr
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu