ROTO Kruna d.o.o. factory shop

Proizvodi

ROTO Kruna d.o.o. u svojoj ponudi ima tri vrste svojih inovativnih alata.

Roto rašpa

Roto rašpa je inovativan hrvatski proizvod, univerzalan alat za obradu odvajanjem čestica mekih materijala kao što su drvo, plastika, guma, stiropor, umjetne smole i sl., a namijenjen je za ugradnju na ručnu rotirajuću kutnu brusilicu.

Zbog konstrukcije alata, „Roto rašpom“ moguće je odstranjivati veći volumen strugotine nego što je moguće s brusnom pločom ili brusnim papirom.

Jednostavnost ugradnje i upotreba ne zahtijeva posebna stručna znanja i vještine

Stanje tehnike – Poznati alati koji se ugrađuju na ručnu kutnu brusilicu kao što su brusna ploča ili brusni papir sadrže određene nedostatke. Prilikom obrade mekih materijala kao što su drvo ili plastika s brusnom pločom ili brusnim papirom, dolazi do njenog zapunjavanja, odnosno strugotina popuni prostor između reznih zrnaca brusne ploče što umanjuje učinak brušenja, povećava se trenje između alata i obradka, a time se povećava temperatura na obrađivanoj plohi. S ovako zapunjenom brusnom pločom onemogućena je daljnja obrada i dolazi do „spaljivanja“ površine, a zbog mekoće obradka svojstvo samo oštrenja brusne ploče ne dolazi do izražaja. Sličan problem se javlja i kod primjene alata s brusnim papirom gdje se, pored navedenog, javlja i relativno brzo trošenje alata zbog njegove konstrukcije kao takve.

 Cilj „Roto rašpe“ je proširiti spektar alata za obradu mekih materijala odvajanjem čestica. Ovim alatom se omogućuje obrada s većim učinkom u smislu količine odvojene čestice u jedinici vremena u odnosu na poznate alate za ručnu kutnu brusilicu.

Prednosti „Roto rašpe“izrađena je od čeličnog lima 0,75 (ø115) i 0,80 mm (ø125) i termokemijski je obrađena postupkom nitriranje.

Odvajanje čestica vrše izdanci na radnoj površini alata koji su ujedno i rezne oštrice, a ispod svakog izdanka nalazi se otvor za odstranjivanje odvojene čestice što sprečava zapunjenje radne površine alata i omogućuje kontinuirano rezanje oštrice.

 Oblici „Roto rašpe“veličina odvojene čestice ovisi o pritisku alata na obrađivanu površinu i ograničena je veličinom izdanka. Po obliku radne površine, „Roto rašpa“ je zaobljenog oblika pogodna za obradu ravnih i nakošenih površina, te za obradu rubova, radijusa i sl.

Građevinska ručna rašpa

“Građevinska ručna rašpa“- inovativan alat za obradu drveta i mekanih materijala. Alat za profesionalce i hobi majstore. Građevinske ručne rašpe odlikuju se mogućnošću rada na masnim i mokrim površinama jer perforacije ispod zubaca olakšavaju odstranjivanje strugotine i čišćenje same rašpe. Iznimno su lagane i pogodne za transport. Građevinska ručna rašpa dostupna je u tri izvedbe:

Tip A – klasična izvedba ručne rašpe sa ravnom radnom površinom

Tip B – ručna rašpa sa ravnom površinom i ručkom smještenom po sredini rašpe.

Tip C – klasična izvedba sa zaobljenom radnom površinom. Pogodna za obradu provrta.

“TRAČNA RAŠPA” ALAT ZA TRAČNE BRUSILICE

Tračne rašpe kojima je dizajn oštrice isti kao i kod standardne Roto rašpe, ali je prilagođena za pogon na tračnim brusilicama.

Tračna rašpa se proizvodi u tri dimenzije: 533×75 mm, 457×75 i 610×100 mm, sve s oštricom od 2 mm.

Tračna rašpa je izrađena od čeličnog lima i termo-kemijski je obrađena. Osnovna karakteristika Tračne rašpe je u tome što odvajanje čestica vrše izdanci na radnoj površini rašpe koji su ujedno i rezne oštrice, a ispod svakog izdanka nalazi se otvor za odstranjivanje odvojene čestice čime se sprječava zapunjenje radne površine alata i omogućuje kontinuirano rezanje rezne oštrice.

hr
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu